- آماده سازی سالن های پرورش مرغ گوشتی
- مروری جامع بر اهمیت روشنایی در پرورش جوجه گوشتی
- تاثیر فیبر در جیره مرغ های تخمگذار
- تکنولوژی فرآوری خوراک و تولید دان پلت
پرورش متراکم طیور باعث شده است، بیماریهای مسری از راههای مختلف در داخل یک مزرعه و همچنین به مزارع همجوار در طول دورههای مختلف پرورش انتقال یابند. برای مقابله با این مشکل امروزه بحث ایمنی زیستی (Biosecurity) اهمیت فراوانی پیدا کرده و براساس سیستمهای مدون و تا حدی تغییرناپذیر، لازمالاجرا به نظر میرسند. یکی از معضلات مهم در صنعت پرورش طیور بیماریهای عفونی است، هرچند آلودگیهای میکروبی را میتوان با رعایت اصول پیشگیری و کاربرد معیارهای مدیریتی به طور موثری کنترل نمود. شستشو و آمادهسازی سالنهای پرورش جوجههای گوشتی در بین دورههای جوجهریزی بسیار مهم است و میتواند تا حد زیادی موجب کاهش بار آلودگی گردیده و از مشکلات مربوط به بیماریها بکاهد. هدف از آماده سازی تامين شرايط محيطي سالم برای جوجهها میباشد. به طوری که كليه عوامل بیماریزای داخل سالن و محوطه بیرون از بین برود. به این منظور به محض خارج نمودن پرنده از سالن لازم است فرآیند آماده سازی سالن پرورش براي جوجه ريزي مجدد اجرا شود. انجام برنامه آمادهسازی بهطور کامل و بدون چشمپوشی از بعضی مراحل آن، از ملزومات بهداشتی در واحدهای پرورش است. در این مقاله سعی شده است مراحل آماده سازی سالنهای پرورش جوجه گوشتی به منظور آشنایی تولید کنندگان با این مهم تشریح شود. تميز كردن، شستشو و ضدعفوني سالن مرغداري در ادامه مقاله توضیح داده شده است.
صنعت طیور یکی از صنایع تعیین کننده در تامین پروتئین حیوانی و امنیت غذایی برای جمعیت جهانی است. در دهههای اخیر تاثیر عوامل محیطی بر بازده خوراک و عملکرد رشد پرندگان بخوبی روشن شده است. یکی از عوامل محیطی ضروری تاثیرگذار بر رشد جوجههای گوشتی در مزارع مدرن روشنایی و نور است. ویژگیهای نور نظیر منبع نور، رنگ نور (طول موج)، شدت نور و مدت نور (برنامه) از عوامل تاثیر گذار بر عملکرد، رفتار و رفاه پرندگان است. درک جامع در مورد تعاملات بالقوه بین ویژگیهای نور و فیزیولوژی بدن جوجههای گوشتی برای بهینه سازی برنامه روشنایی در پرورش طیور ضروری است. علاوه بر این، انتخاب نوع برنامه نوری به بسیاری از عوامل ضروری دیگر، از جمله نوع مرغداری، برنامه تغذیه، تراکم پرورش، سطح مواد مغذی جیره، سن و وزن کشتار و فصل پرورش بستگی دارد. برای به حداکثر رساندن پتانسیل رشد و مزایای اقتصادی پرورش جوجههای گوشتی با اعمال یک برنامه روشنایی مناسب، انتظار میرود درک ما در مورد تعاملات بین وسایل روشنایی، انواع مرغداریها و مواد مغذی جیرههای جوجههای گوشتی عمیقتر شود.
وجود فیبر در جیره غذایی طیور به توسعه متعادل میکروبیوم روده بزرگ کمک نموده و سلامت پرنده را تضمین می کند. فیبر غذایی قابل تخمیر به عنوان منبع غذایی برای جمعیت میکروبی، انرژی لازم برای رشد و تکثیر میکروب های روده را فراهم می کند. درگذشته توجه زیادی به وجود فیبر در جیره غذایی طیور معطوف نمی شد، چون تصور بر آن بود که منابع فیبری فضای زیادی را اشغال میکنند و موضوع رقیق سازی انرژی مطرح می شد. محتوای متغیر منابع فیبری و احتمال آلودگی آنها با مایکوتوکسین ها از دیگر عواملی بود که استفاده از فیبر در جیره غذایی طیور را محدود ساخته بود.
با افزایش جمعیت کره زمین، نیاز به تولید مواد غذایی سالم از جمله مواد پروتئینی با منشا طیور، که سهم بیشتری در مقایسه با سایر منابع پروتئینی حیوانی به خود اختصاص می دهد (شکل 1)، به طور پیوسته بیشتر می شود. در این میان، محدودیت تولید و تامین مواد خوراکی مورد مصرف طیور (نهاده ها)، و مباحث مربوط به کارایی تولید و سودآوری اقتصادی، و اثرات نامطلوب و مضر مواد ضد تغذیه ای و بار میکروبی مواد خوراکی، سه ضلع مثلث امنیت غذایی (تولید خوراک سالم به مقدار کافی و مقرون به صرفه) را در صنعت تولید خوراک دام و طیور تشکیل می دهند. بنابراین، متخصصین صنعت خوراک به دنبال افزایش تولید و بهره وری و بهبود کیفیت خوراک در این بخش می باشند. یکی از موثرترین و موفق ترین فن آوری ها در علم تغذیه نوین، فرآوری خوراک میباشد، که خود دانش و تکنیکی پیچیده و بین رشته ای محسوب می شود.
دریافت خودکار مقالات علمی و نسخ فصلنامه دانش دامپروری
تمامی حقوق برای گروه پژوهشی توسعه دانش تغذیه دام و طیور سپاهان محفوظ است.